Izborom Slavka Prišćana BBŽ po prvi put ima dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

Na izbornoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je Marijan Kustić kao jedini kandidat izabran za novog predsjednika i nasljednika Davora Šukera, za jednog od pet dopredsjednika Saveza izabran je Slavko Prišćan. Predsjednik nogometnog saveza BBŽ također ostaje i član Izvršnog odbora HNS-a.

-Ovo jest priznanje meni osobno ali i radu našeg županijskog saveza jer je ovo prvi put da imamo podpredsjednika HNS-a. Naravno da će s ove nove pozicije biti nešto lakše raditi na unapređivanju nogometne infrastrukture na području naše županije i naravno nogometa u cjelini- kaže Slavko Prišćan te dodaje kako promjena na čelu Saveza neće utjecati na dogovore postignute s bivšim predsjednikom Davorom Šukerom. To se prije svega odnosi na milijun kuna obećanih za travnjak na novom gradskom stadionu u Bjelovaru koji je u izgradnji.

Milijun kuna je na računu

-Taj dogovor je ispoštovan i tih milijun kuna je prebačeno na račun našeg Saveza i bit će iskorišteni za razvoj nogometne infrastrukture na županijskoj razini. Naime, Grad Bjelovar je već zatvorio financijsku infrastrukturu za stadion i već sam razgovarao s gradonačelnikom Hrebakom, a također i sa županom Marušićem kako najbolje iskoristiti taj novac. Dio će vjerojatno ići za pomoć Mladosti iz Ždralova koja također gradi stadion ali treba pomoći i drugim klubovima u županiji. O tome ćemo još razgovarati, no sigurno je da će sva sredstva ići isključivo u razvoj nogometne infrastrukture- napominje Slavko Prišćan. U tom smislu bi moglo doći do još nekih promjena unutar rada u HNS-u posebice s mlađim kategorijama.

Više pozornosti mlađim selekcijama

-Ja sam i predsjednik Stručne komisije Hrvatskog nogometnog saveza koji brine o sustavu natjecanja, razvoju struke, instruktorima, trenerima i traži načine kako unaprijediti nogomet na svim razinama. Jedan do ciljeva će sigurno biti mlađe dobne kategorije u kojima želimo poboljšati kondicijske treninge i njima također osigurati kondicijske trenere od najmlađih selekcija, te nutricioniste . To je praksa u svim zemljama koje ostvaruju vrhunske rezultate. Osim u reprezentativnim selekcijama to želimo promovirati i u klubovima na županijskim razinama, za početak organiziranjem stručnih predavanja za trenere, nogometaše i sve koji se žele baviti nogometom- kaže Slavko Prišćan. Odlazak Davora Šukera koji je u medijima nazvan i smjenom u Mamićevoj režiji i izdajom dojučerašnjih suradnika Prišćan je prokomentirao činjenicama koje su dovele do ovakvog raspleta.

– Kratko rečeno Davor Šuker je mogao biti kandidat jedino ako ga predloži njegov matični Zagrebački savez. Jednako tako i ja bih mogao biti kandidat za predsjednika HNS -a samo ako me predloži naš savez i potom bih tražio potporu drugih saveza. Šukera njegov savez nije podržao i tu je priča završila- zaključio je Slavko Prišćan.

Preneseno sa: https://bjelovar.live/izborom-slavka-priscana-bbz-po-prvi-put-ima-dopredsjednika-hrvatskog-nogometnog-saveza/  od 30.07.2021

POVJERENIK ZA NATJECANJA

Žarko Čanađija
099/ 222-96-90

POVJERENIK ZA SUĐENJE

Išam Gadžo

POVJERENIK ZA NAT. MLAĐIH UZRASTA

Igor Blagojević
099 / 476-45-95

V.D. INSTRUKTOR NSBBŽ

Igor Blagojević
099 / 476-45-95

© Copyright 2020 – 2021 | NSBBŽ Nogometni savez | Sva prava zadržana